NAJAVA EEL 2016

Lika logo 2

 U ličkom malom mjestu Kunovac Kupirovački koji se nalazi u općini Gračac u bespućima like i ove godine je održana 3. Po redu Extreme Enduro utrka naziva  
„The land of the wolf „ . 13. I 14. Rujna  ovdje se pojavilo 260 vozača iz 9 nacija kako bi odmjerili snage i uživali u stazi dugoj 60 kilometara ,koju je i ove godine pripremio Tomislav Marić i nekolicina njegovih prijatelja okupljenih u MK Azalea
Vrijeme je ove godine bilo savršeno , sunčano i toplo  što je odmah dalo nagovjestiti da će ove godine biti puno lakše doći u Finish u zadanom vremenu od 6 sati . A kako nam je i Tomo nagovjestio , ove godine je olakšao stazu .  Kao i dosadašnjih godina Prolog ili kvalifikacije su se vozile u Subotu i svaki vozač je imao pravo na 2 vožnje u Prologu . Zapravo se tu radi o tome da se što bolje kvalificirate kako bi na utrci startali što prije te imali manje raskopanu stazu .
Kao i dosadašnjih godina startalo se u nekoliko klasa ; Expert , Hobby , Veteran i Team .

2

Ove godine bilo je puno poznatih Extreme enduro imena iz naše okolice prijavljeno u klasu Expert  tako da je bilo neizvjesno do zadnjeg trena na Prologu . Na kraju je ipak najbrži bio Austrijanac   Salbrechter Florian ispred mladog Matije Zeca , Istrijana iz Žminja koji je bio veliko iznenađenje za većinu , Treći je bio Ostervuh Rok iz Slovenije . U Expert klasi bilo je još naših vozača pa je Manuel Černeka zauzeo 15. Mjesto , Ispred Tomišić Aleksa koji je zauzeo 16. Mjesto  , na 22. Mjestu je bio Ivica Platužić , Tihomir Kotarski je zauzeo 29. mjesto , Leo Malkić  se kvalificirao na 33. Mjestu  , Matešić Ivan 44-ti , Črnac Marko 45-ti , Dino Samaržija 55-ti , Andy Martinčić 57-mi , Lučič robert 59-ti , Majcan goran 60-ti , Premužić  61.  , Medić 63. ,  te Horvat 65-ti .
Ostale klase vozile su  olakšanu stazu  pa su organizatori ove godine poredak startanja za njih uzeli „Overall „ . Odnosno nije bitno koju ste klasu vozili ( Hobby , Veteran ili Team ) već je bitno samo koliko ste bili brzi na Prologu , tako da su brži vozači išli prije ,  što je uvelike smanjilo gužvu oko CP1. Iako je lošijim vozačima i dalje zadavao muke prolaz preko vrlo kliske stijene neposredno prije prve kontrolne točke , ali takve stvari su jednostavno dio extreme endura i to su mjesta na kojima sklapate nova prijateljstva .  Ovdje je dominirao Robert Vozila koji se ove godine odlučio za Veteran klasu te odlučno dominirao u toj klasi i zauzeo prvo mjesto u Veteranima ispred Slovenca Nedeljka Matovića , te treće plasiranog Njemačkog Veterana Christ Rolanda . Od Hobbya prvo vrijeme je imao Zand Florian iz Austrije ispred Tepuš Davida Slovenskog vozača te još jednog slovenca Tadeja Kaube .
U Timovima su na prologu dominirali Slovenci  Smolić Boštjan/ Birsa Mitja ispred njihovih sunarodnjaka  Matic Naveršnik/Pregovnik Tomaž , a treći su bili Njemci  Hasenauer Sepp / Maier Helmuth .
 Nedolaskom Čeha koji su prošle godine dominirali,  radi povrede mladog Cypriana samo tjedan ranije na utrci u Rumunjskoj te  Slovenskih vozača koji su ove godine sudjelovali na six days utrci u Slovačkoj  , bilo je 15 tak vozača u Expert klasi  koji su na utrci  „ pucali „ na postolje .
Ali .....odličnom vožnjom utrku je pobjedio  Matija Zec iz Hrvatske  mlada nada u ovom sportu koji zadnjih godinu dana intezivno trenirao.  On je u cilj došao za samo 2 sata i 23 minute , Drugo mjesto zauzeo je Austrijski vozač Dieter Rudolf  koji iza sebe ima impresivnu karijeru  , treće mjesto je zauzeo Slovenac Marko Goršek  , a Austrijanac  Salbrechter Florian se morao zadovoljiti  4. Mjestom .  Od 70 vozača koliko ih je startalo u Expert  klasi 44 ih je stiglo u cilj u zadanom vremenu  . Od naših vozača osim Matije završili su još i Tomišić Aleks na 13 mjestu , Platužić Ivica na 22 mjestu , Prodan Marko na 27 mjestu , Kotarski Tihomir na 31 mjestu , Malkić Leo na 37 mjestu te Črnac Marko kao 40 ti .
U klasi Veteran pobjedio je Robert Vozila koji je u cilj došao za 2 sata i 7 minuta , drugi je došao  Schrock Stefan iz Italije a treći Slovenac Nedeljko Matović . Od naših vozača samo je Škalec Damir uspio završiti na 21 . mjestu .
U klasi Hobby završilo je 52 vozača , a pobjedu je odnesao još jedan Istrijan  Mirijam Rabar ispred Slovenca Kaube Tadeja , te Austrijanca Zand Floriana . Odlično je vozio i Goran Bukovac iz Otočca sa 12 mjestom te Karlo Filipović na 13 mjestu , Kotvica  Ivan je zauzeo 35. Mjesto , Hrastović Mario 37. Mjesto  , Uroić Patrik 45 mjesto , te Živković Hrvoje na 48 mjestu .
U klasi Team završilo je 12 timova , a  pobjedio je Slovenski tim Smolić Boštjan / Birsa Mitja , iza njih su došli kao drugoplasirani Njemački tim Hasenauer Sepp / Maier Helmuth ,a Treće mjesto je  zauzeo Slovenski tim Matic Naveršnik/Pregovnik Tomaž . Od Hrvatskih Timova najbolji je bio tim iz Otočca Mileusnić Dino / Manjerović  Alen  sa odličnim 8 mjestom te tim Miklec Nikola / Dolački Josip iz Malomlačkih Softića sa 10 mjestom .
Ako ste propustili ovaj adrenaliski vikend zasigurno imate za čime žaliti jer ove godine cijeli event je dignut na jedno zavidnu razinu i sve veći je broj pomagača i gledaoca . A vrlo impresivan broj vozača bi se zasigurno popeo i do brojke od 300 vozača , ali organizatori su listu stopirali na 260 jer su željeli biti sigurni da neće biti većih gužvi na teškim djelovima . Ovo je zasigurno event koji si svaki ljubitelj motociklizma treba upisati u svoj kalendar da li kao vozač ili kao gledaoc  , jer mi vam samo slikama i tekstom možemo dočarati šta se sve odvijalo taj vikend u lici , a pravu atmosferu i strminu brda te koliko su teški neki djelovi možete doživjeti samo ako to sve vidite uživo .

Contact

Moto Klub Azela
Enduro Lika Team
Put Njivica 20 
23000 Zadar
Hrvatska

Email: enduro.lika@gmail.com 
OIB: 05611823834
IBAN: HR6024840081105096795 (RBA)

Design by

Google Instagram profil Facebook

Search BOX